Adil Yargılanma Hakkı Paneli Gerçekleştirildi

Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Hukuk Topluluğu tarafından organize edilen “Adil Yargılanma Hakkı” paneli, ÖzyeğinÜniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ender Ethem Atay’ın moderatörlüğünde ÇAKÜ Hukuk Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Panele konuşmacı olarak Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Hasan Tahsin Gökcan, YSK ve Danıştay Üyesi Yunus Aykın, Yargıtay Üyesi Mustafa Kemal Semercioğlu ve ÇAKÜ Hukuk Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Çolpan Mücahit Küçük katıldı.

ÇAKÜ Rektör Yardımcısı ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Odabaş’ın açılış konuşması ile başlayan panele, Çankırı Valisi Abdullah Ayaz da dinleyici olarak iştirak etti. Ulusal ve uluslararası mevzuat kapsamındaki uygulamalar ve yüksek mahkemelerin bakış açısı konusunda bilgilerin verildiği panelde, adil yargılanma hakkı tüm yönleriyle aktarıldı.

Öğrenciler ve akademik personelden gelen soruların yanıtlanması ve plaket takdimi ile program sona erdi.

Yayınlanma Tarihi: 23 Mayıs 2022 Pazartesi
Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2022 Pazartesi